zaterdag 7 maart 2015

Zalm-kaas soep

Op zaterdag is het altijd handig om een soepje te maken. Je hebt vaak van alles te doen en dan is het makkelijk om een soep te maken die snel klaar is en natuurlijk koolhydraatarm. Lekker erbij een rookkaascracker, Atkinsbrood of  Oepsies.



Zalm-kaassoep

Ingrediënten 2 personen
4 bakjes volvette smeerkaas 8 KH
1 potje kippenbouillon met vlees (Stuik) 0,2 KH
stronkje broccoli (hoeveelheid naar smaak) 0,5 KH per 50 gr
1 teen knoflook 0,6 KH
1 sjalotje 1,7 KH
1 groot blik zalm (ca. 500 gram) 0 KH
olijf- of neutrale kokosolie
peper, zout

Geschikt voor alle fases
Totaal koolhydraten 12/ pp 6 KH

Bereiden
Bak het fijngesneden sjalotje met de geperste knoflook en de klein gesneden broccoli aan in de soeppan met olie. Giet de bouillon erbij als het mengsel een beetje zacht geworden is en vul dan aan met de hoeveelheid water die ongeveer op het potje staat.
Haal de ruggengraat en harde stukjes uit de zalm. Voeg als de soep bijna kookt de smeerkaas toe en peper naar smaak (evt. wat zout indien nodig) en op het laatst de zalm in stukjes (verpulver een beetje met de vingers).
Eindresultaat: heerlijke soep! Lekker met evt. een rookkaascracker erbij of een atkinsbroodje of Oepsie.

Jolanda Peeters



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.