zondag 23 november 2014

"Rijfpannekoekjes" van Radijsjes



"Rijfpannekoekjes" van Radijsjes
Ik had radijsjes over en ik had een poos terug eens gelezen in een amerikaanse blog over het maken van pannekoekjes van radijsjes. Nooit gedacht dat je radijsjes ook warm kan eten. Nu toch maar gemaakt en echt ze zijn lekker. Warm zijn het net echte rijfpannekoekjes van aardappel. Dus eigenlijk een soort rosti-achtig iets, voor bij je warme maaltijd. Koud zijn ze ook lekker.

Ingrediënten:
1 bos radijsjes ( ongeveer 200 gram)
1 kleine ui ( 40 gr)
1 ei
1 a 2 el sojameel/kokosmeel/proteine poeder
1/2 el bakpoeder
flink wat zwarte peper en snuf zout.
beetje water

Ik heb er 9 rondjes uitgehaald. 10,6 KH totaal/ per portie 1,1 KH

Bereiden
Rasp de radijs en de ui. Verwijder het sap/nat. Doe in een kom het ei klutsen en meng met het meel. Voeg peper en zout toe. Voeg als laatste de bakpoeder toe, meng alles nogmaals door elkaar en laat even rusten. Je ziet dat het volume van je beslag wat toeneemt en luchtiger wordt. In een hete pan met flink olie/boter bakken per 3 rondjes.

Recept en foto Jolanda Peeters