vrijdag 26 september 2014

Oepsie broodje


In plaats van brood

Vindt u het moeilijk om zonder brood te leven? ‘Oopsies’ zijn dan een goede keuze. Het is koolhydraatarm brood en kan op verschillende wijzen gegeten worden.



Oopsies

6 - 8 afhankelijk van de grootte.

3 eieren ( gescheiden)
100 gram roomkaas
mespuntje zout
½ eetlepel vlozaad/psylliumzaad kaf (kan weggelaten worden)
½ theelepel bakpoeder of wijsteenpoeder (kan weggelaten worden, maar voor de luchtigheid wel zo goed.)

Bereiden

• Splits de eieren en doe de eiwitten en eidooiers in aparte kommen.
• Klop de eiwitten op samen met het zout totdat het geheel stijf is. U
moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat het opgeklopte eiwit er uitloopt.
• Meng de eidooiers en de roomkaas zorgvuldig tot een gladde massa. Voeg naar keuze vlozaadkaf en bakpoeder toe (dit maakt de Oopsie meer
broodachtig en u moet het dan even 10 min. laten rusten).

• Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door het eidooier/roomkaas-mengsel - probeer de lucht in het mengsel te houden.
• Verdeel 6 grotere of 8 kleinere porties op een bakplaat.
• Bak in het midden van de oven af op 150° C voor ongeveer 25 min. - totdat de Oopsies goudbruin zijn geworden.
• U kunt de Oopsies als brood eten of ze gebruiken als een broodje voor een
hamburger of hotdog. U kunt er ook verschillende soorten zaden aan toevoegen voordat ze afgebakken worden. Bijv. maan-, sesam- of zonnebloemzaad. Eén grote Oopsie kan worden gebruikt voor een Swiss Roll gevuld met een royale hoeveelheid slagroom en wat bessen. Geniet ervan.
Recept en foto van de dietdoctor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.