vrijdag 26 september 2014

Gegrilde aubergine

Gegrilde aubergine

Ingrediënten:(voor 4 personen)
• 1 grote aubergine of 2 normale aubergine
• ± 6 el grof zeezout (je zal niet alles gebruiken)
• 300 gram cherrytomaten
• 50 gram pijnboompitten
• 3 el olijf olie
• 100 gram feta kaas
• Peper en zout naar smaak
• 1 bosje basilicum
Bereiding:
1. Was de aubergine en snijd deze in de lengte in plakken van 2,5cm.
2. Strooi het zout nu over de plakken aubergine en wees niet zuinig met de zout.
3. Zet de plakken aubergine nu rechtop in een vergiet en laat deze 30 minuten staan.
4. Snijd de cherrytomaten door de helft.
5. Zet een pan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten.
6. Meng de cherrytomaten, geroosterde pijnboompitten en feta met elkaar.
7. Na de 30 minuten spoel je het zout van de plakken aubergine en dep je ze droog met wat keukenpapier.
8. Smeer de plakken aubergine nu in met wat olijfolie (makkelijkst is om dit met een kwast te doen).
9. Leg de plakken aubergine nu op de gril/BBQ en gril deze tot ze zacht zijn (± 4 minuten per kant).
10. Als de plakken aubergine klaar zijn schep je een wat van het cherrytomaten mengsel op de aubergine en strooi je er wat basilicum blaadjes erover ter garnering.

Dit gerecht bevat: ± 250 kcal, 9 gram koolhydraten, 9 gram eiwit, 19 gram vet en 4 gram vezels per portie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.